Sidekart | Kontakt oss | Logg inn | Finn din Varmefag-butikk »
CONTENT 2

"Alt du skal gjøre er å tenne fyrstikken!"

Varmefag hjelper deg med alt - fra å finne den løsningen du ønsker, til alt er klart til bruk.

Vin, levende lys og hyggelig selskap må du dog sørge for selv..
Finn din butikk »

Nyhetsbrev på e-post

Vårt nyhetsbrev sendes ut 4-5 ganger i året. Da mottar du spennende nyheter og tilbud fra oss! Det kan lønne seg.

Meld deg på her »

Mekanisk verksted ble kreativ bolig

Da Cathrine og Kim Lyngholm overtok det mekaniske verkstedet på Ski fra 1943 var det olje ­oppover veggene, og de måtte fjerne absolutt alt innvendig for å få ut industrilukten.
"Dette er mer en livsstil enn et oppussingsobjekt. Det er ikke bare det endelige resultatet som er viktig. Selve prosessen med hva vi skal gjøre og hvordan gjøre det, er minst like givende og viktig for oss."
– Det er jo litt morsomt å tenke på hva som har vært her opp gjennom tiden, sier en entusiastisk “husoppusser”. Reklamedamen Cathrine Lyngholm og mannen Kim har kontinuerlig pusset opp huset de kjøpte for et par år siden.

Fra maskinpistoler til bilmotorer
Opprinnelig var det mekaniske verkstedet “Brødr. Karterud” fra 1940, en bedrift som lagde deler til Stengun automatvåpen til motstandsbevegelsen. Etter hvert som bedriften fikk mer å gjøre, ble bygget utvidet fra et skur til størrelsen det har i dag. Etter krigen tok Brødr. Karterud patent på deler for å produsere mink- og revebur. Dette var bedriftens hovedvirke de neste 40 årene. Fra 80-tallet var huset et verksted som renoverte bilmotorer.

6,5 tonn leire i taket
Da familien overtok bygget, sto maskiner fortsatt i bygget, det var olje oppover veggene og det luktet industri lang vei. – Det var bare å brette opp ermene og begynne å rive ned vegger, gulv og tak. De skuffet ut utrolige 6,5 tonn med leire fra taket. Deretter måtte alt bygges opp igjen, sier Cathrine.

Kjøkkenbord med plank fra veggene
Men familien ønsket ingen standardløsninger - og det skulle bare mangle. Noen som kaster seg over et slikt prosjekt tenker ikke som de fleste andre... Kjøkkenbenkene ble støpt i betong. Kjøkkenbordet ble laget av plank fra veggene og kjøkkenskapdørene ble laget av gamle vinduer som tidligere sto i huset.

Resultatet er blitt et meget personlig hjem, preget av morsomme løsninger og detaljer, der det aller meste er et produkt av kreative tanker fra Cathrines reklamehjerne og nevenyttige hender fra mannen Kim.

Personlig peis
– Så var det tid for å finne ut hva slags peis eller ovn vi skulle ha, sier Cathrine.  Vi ønsket noe rent og ujålete. Valget falt på en RAIS 600. Rune Ek Larsen fra Varmefag i Drøbak kom og tok en befaring. Han foreslo en vednisje under peisinnsatsen, som vi både synes er praktisk og dekorativ. Etter oppmuring og pussing, fant vi ut at vi ønsket muren umalt. Den varmgrå fargen står i en behagelig kontrast til den duse lillafargen på skapet og passer perfekt inn i husets røffe stil.

Vårt eget kunstverk
– Men det er ennå mye igjen å gjøre, sier Cathrine. Dette er mer en livsstil enn et oppussingsobjekt. Det er ikke bare det endelige resultatet som er viktig. Selve prosessen med hva vi skal gjøre og hvordan gjøre det, er minst like givende og viktig for oss. På en måte kan vi se på det som et personlig kunstverk som det tar årevis å fullføre, avslutter den blide reklamedamen.

Tekst og foto (etter-bilder): Petter Kongrød, Sterk Kommunikasjon