Sidekart | Kontakt oss | Logg inn | Finn din Varmefag-butikk »
CONTENT 2

"Alt du skal gjøre er å tenne fyrstikken!"

Varmefag hjelper deg med alt - fra å finne den løsningen du ønsker, til alt er klart til bruk.

Vin, levende lys og hyggelig selskap må du dog sørge for selv..
Finn din butikk »

Nyhetsbrev på e-post

Vårt nyhetsbrev sendes ut 4-5 ganger i året. Da mottar du spennende nyheter og tilbud fra oss! Det kan lønne seg.

Meld deg på her »

Myk peiskos i stram form

Da familien fra Drøbak ønsket seg en strammere stil i huset, var peisen et naturlig sted å begynne.
"”Den nydesignede Conturaen var perfekt med sine rette linjer og gode innsyn til flammene fra hele vinkelstuen. ”"
Da paret fra Drøbak var klare for å bytte ut sin gamle åpne peis, var det flere ting som måtte stemme. – Vi ønsket oss en peis som fortsatt ga oss følelsen av åpne flammer.

– Turen gikk til Varmefag Kakkel & Peis i Drøbak for å få hjelp. Der fikk vi mange råd på veien. De hadde mange modeller utstilt i butikken, noe som gjorde det enklere å velge.  Etter et par besøk i butikken hadde vi bestemt oss.

Riktig størrelse

– Vi liker å fyre i peisen for kosens skyld, og var ute etter en som ikke varmer for mye. Valget var enkelt. Vi gikk for den nye Contura i41. Den genererer akkurat passe mye varme for vårt hus, slik at vi kan fyre lenge uten at det blir ubehagelig varmt, sier hun.

Varmeøkonomi

– Da vi tidligere fyrte i peisen var det bare for kosens skyld, det ga lite varme. Med de senere års strømpriser så vi behovet for en mer effektiv peis. Derfor valgte vi en innsats hvor vi kunne kombinere god varme med følelsen av åpen peis. Med god fyr, varmer den opp hele første etasje.

– Siden Contura i41 har mulighet for innebygget varmemagasin, gikk vi for det. Fyringsøkonomien blir ekstra god. Peisen varmer i mange timer etter at vi har sluttet å fyre i den, og det er ren bonus.

Designet er viktig
– Jeg må jo innrømme at det ikke bare var rasjonelle grunner til at vi byttet ut den gamle peisen. Vi ønsket oss en strammere stil i huset og syntes peisen var et naturlig sted å begynne. Den nydesignede Conturaen var perfekt med sine rette linjer og gode innsyn til flammene fra hele vinkelstuen. Nå er det bare møblene igjen, avslutter den nybakte peiseieren med et bredt smil.

Tekst og foto (etter-bilder): Petter Kongrød, Sterk Kommunikasjon