Sidekart | Kontakt oss | Logg inn | Finn din Varmefag-butikk »
CONTENT 2

"Alt du skal gjøre er å tenne fyrstikken!"

Varmefag hjelper deg med alt - fra å finne den løsningen du ønsker, til alt er klart til bruk.

Vin, levende lys og hyggelig selskap må du dog sørge for selv..
Finn din butikk »

Nyhetsbrev på e-post

Vårt nyhetsbrev sendes ut 4-5 ganger i året. Da mottar du spennende nyheter og tilbud fra oss! Det kan lønne seg.

Meld deg på her »
Hvitt, hvitt, hvitt! Lyset fra de store stuevinduene reflekteres i de nå lyse veggene og taket og gir en ekstra romfølelse.

Boligoppussere med høye krav

Den nye peisen skal være like tidsriktig om 20 år

Vi besøkte Tina og Simen like etter de hadde foretatt en ”total makeover” på rekkehuset de nylig hadde kjøpt i Bærum. De nybakte foreldrene er nå veldig fornøyde med resultatet, etter mange gjennomtenkte valg.

– Huset var jo nærmest en ruin, sier Simen mens han ser seg rundt. – Det var jo ikke gjort noe siden det ble satt opp på 50-tallet, fortsetter han.

– Allerede på visningen ble vi betatt av takhøyden og messaninen i ­annen etasje. Den ga huset en ekstra dimensjon, sier Tina. Hun mener at det var grunnen til at de så alle mulighetene framfor utfordringene.

– Grunnen til at vi gikk for akkurat RAIS 900, er fordi vi vet hva RAIS står for, og vi liker det rene formspråket deres. Vi ønsket en peis som er like tidsriktig om 20 år, og det tror vi denne er. I tillegg er RAIS 900 såpass grunn at vi slapp å bygge peisen for langt ut i rommet, sier Simen.

“Peisen varmer opp både 1. og 2. etasje”

Tina sier at de valgte å bygge peisomrammingen helt opp til taket, selv om det ikke var nødvendig. – Det gjorde at formen på peisen ble mer integrert i rommet, sier Tina.

– Det tok faktisk bare to dager fra vi begynte å rive den gamle peisen til vi var ferdige med byggingen av den nye, så det er faktisk ikke en så enorm jobb som man skulle tro, sier Simen. – Raskere enn å male takene, bryter Tina lattermildt ut.   

Tina forteller at de kun har én panelovn i hele huset, ellers er peisen hele varmekilden. – Peisen varmer opp hele annen etasje i tillegg til første etasje. Og er det skikkelig kaldt ute, tar det kun én time å varme opp hele huset, avslutter Simen.

Tekst og foto (etter-bilder): Petter Kongrød, Sterk Kommunikasjon